Om Evalotta

Sedan jag började lära mig empatisk kommunikation (NVC), har mitt liv förändrats i grunden. Under min första kurs förstod jag att detta var ett sätt att förstå människan som var både klarsynt, kärleksfullt och totalt icke-dömande. Det var ett sätt att skapa genuin kontakt och lösa upp små som stora konflikter. Sedan dess har jag övat och vidareutbildat mig i det här sättet att förstå. Mitt första möte med metoden var 2001 och de flesta böcker i ämnet på den tiden berörde mellanmänsklig kommunikation. Jag såg behovet av att även använda metoden för att förstå sig själv empatiskt, och utvecklade därför ett sådant arbetssätt under flera år när jag gav enskilda samtal. Nu arbetar jag med såväl inre som mellanmänsklig kommunikation utifrån NVC-perspektiv.

Jag har en bakgrund som teolog och coach. Innan jag startade min egen verksamhet har jag arbetat som studentpräst, som zenmeditationslärare, andlig vägledare och själavårdare.

I många år har jag arbetat med samtal (par och enskilda), vägledning och coaching. NVC, meditation, den mystika kunskapen inom kristendomen, högkänslighet, drömarbete och andlig vägledning har haft mitt fokus. I nuläget ägnar jag mig främst åt att försöka lära ut empatisk kommunikation så enkelt och lättillgängligt som möjligt och håller på med att utforma kurser för web-baserat lärande i ämnet.

Därtill bor jag på landet, badar i havet året om, försöker lära mig japanska, älskar trädgårdar och latinska växtnamn och tycker om att lära mig saker. Jag har en liten hund och en familj som jag älskar väldigt mycket. Jag reser gärna till Japan, USA och Schweiz och andra trevliga ställen så ofta jag får möjlighet.

Välkommen att kontakta mig på evalotta@stiernholm.se. Du får gärna länka till min blogg om du vill, men inte kopiera texterna.