Hoppa till innehåll

Villkorslöst älskad

Villkora aldrig kärleken till dig själv. Aldrig någonsin.

Det här är det viktigaste av allt. Du är villkorslöst älskad bortom allt du kan föreställa dig. Det finns ingenting i dig som inte är älskat för vad det är. Varenda känsla, varenda cell, varenda del av din kropp är villkorslöst älskat.

Den kärleken söker dig. Den vill nå fram till alla dina delar, allt du gömt undan, allt du skäms för, allt du har lärt dig trycka bort.

Ta emot den kärleken. Den kan bara nå dig om du vågar lita på att den är sann. Spegla dig inte i andra för att se om du är värd att höra till. Lita på kärleken som kommer inifrån.

Du är alltid villkorslöst älskad, men kanske känner du det lättast när du kommer tomhänt. Sårbar. Utan något att komma med som gör dig förtjänt av den. När du kommer med ditt nakna jag, blir det så påtagligt att den alltid vill nå dig. Den är där även när du strålar. Den är alltid där. Det är den som strålar genom dig.

All dom, självkritik, skam och skuld, alla strategier du har för att försäkra dig om att du har ett värde, kommer i vägen för den här kärleken. Du behöver möta dina skydd och låta kärleken tränga igenom dem inifrån. Kärleken älskar hela dig. Du behöver inte ändra någonting, bara möta och älska varje del av dig med värme.

Älska allt. Dina motsägelsefullheter, dina rädslor, tvivel och skydd. Älska även det som inte hjälper dig, det som andra inte tycker om, det du inte kan älska. Älska då den del i dig som inte kan älska.

Så småningom kommer du att märka att den som älskar är större än du och samtidigt är ni ett. Du är både den älskade och den som älskar. Det finns ingen skillnad. Den som älskar är samma i alla människor. Kärleken lever i dig och genom dig. Den vill blomma genom dig, i din fulla individualitet. Du behöver föra allt som är du fram till kärleken i ditt hjärta. Allt är gåvor att ta emot och föra till ditt hjärta. Då kan kärlekens förvandlande kraft göra bristen till kraft.

Älska kärleken. Älska allt. Sök den i ditt hjärta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.