Hoppa till innehåll

Att verkligen se

Att verkligen se innebär att röja undan allt inom som stör sikten.
Att se innebär att jag ser den andre, utan att blanda ihop det jag ser med mig själv, mina minnen, mina rädslor, projektioner (förskönande som förfulande), mina idéer om vad du representerar; utan att jämföra eller döma.

För att kunna se den andre, behöver jag kunna se mig själv klart och tydligt; se min egen inre skönhet och lära känna mig själv på ett djupt plan där jag förstår och känner kärlek för den jag ser. När jag ser mig själv öppet och sårbart, utan att döma, kommer mitt hjärta att bli berört och kärleken vakna. Och när jag vet att allt med mig är ok, kommer det inte att finnas något behov av att någonsin döma någon annan. Det blir automatiskt empati.

Mitt mål är att kunna se med klar blick.
Om jag inte lyckas, kan det bli en konflikt.
Ibland kan det också bli en konflikt för att jag skyddar mitt space och sätter gränser, men den sortens konflikt berör inte alls på samma sätt som när jag råkat döma mig själv på något sätt.

Vi har alla en plats inom oss där vi kan se helt klart. Vill vi dit, behöver vi ta hand om allt som hindrar oss från att vara på den platsen; bagage, värderingar, minnen och programmeringar.
På den platsen faller allt på plats. När vi kan se klart, är vi fria och kan bidra i världen med förmågan att se. Det är syftet med all självutveckling, för det leder till frihet, kärlek och kontakt. Det leder till harmoni och frid. Kontakten med visheten, klarsynen och kärleken får oss att bli vårt bästa och mest sanna jag.

Med värme,

Evalotta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.