Hoppa till innehåll

Längtan som bara kan stillas inifrån

Det både finns och inte finns därute, det där du så innerligt längtar efter. Det finns därute, i mötet med den andre, det där mötet som verkligen berör. Men där kan du inte leta efter det, för då glider det undan. Utifrån kommer det när det kommer, inte för att du vill eller försöker hitta det.

Källan inom

Allt finns inom dig. Allt. Den djupa kontakten, den djupa kärleken, källan, det extatiska mötet, närvaron och blicken som ser. Det finns där, så nära, bara en total närvaro bort.

Men det är inte alltid så lätt att få kontakt med det som är så nära.

Du behöver vända blicken helt och fullt dit. Följa längtan åt andra hållet. Gå emot impulsen att söka utanför dig själv.

Det rastlösa sökandet

Det är attraktivt att få det utifrån, och det känns så självklart att söka där. Men det blir ett fåfängt sökande till slut. En återvändsgränd. Ett beroende, ett missbruk, en rastlöshet och smärta. Det utifrånkommande kan aldrig möta den djupare längtan i längden.

Allt finns inom dig. Och det som finns där är mycket mer attraktivt än det kan verka i ljuset av det som kommer utifrån.

Kärleken söker dig

Du måste släppa taget om det yttre. Släppa och ge upp sökandet. Det är inte lätt, men det är den enda vägen till att verkligen finna det du söker. Först då, när du verkligen har släppt taget om det, är du fri att förundrad ta emot det när det kommer från en annan individ. Då kan du ta in det på djupet utan att hålla i det. Bortom anpassningen finns den där kärleken som är, utan att du gör någonting för att förtjäna den. Den som söker dig. Den som flödar genom hjärtan, mellan hjärtan, men aldrig kan hållas fast. Den som alltid finns, bara en total närvaro bort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.