Hoppa till innehåll

Vad är enneagrammet?

En psykologisk och andlig modell

Enneagrammet är ett sätt att organisera kunskap om människan och hur vi ska kunna hitta tillbaka till vår sanna natur; en psykologisk och andlig modell. Det innehåller djupa insikter om hur vi alla går vilse på olika sätt och vad vi behöver göra för att hitta hem till de vi djupast är.

Enneagrammet är ett verktyg för transformation som både använder sig av psykologi och universella andliga insikter. Det är den bro mellan psykologi och andlighet som jag och många med mig saknat.

Enneagrammet är ett djupgående system för att förstå sig själv och andra människor. Vi är olika, men inte helt olika. Vi är olika på liknande sätt.

 Nio typer

I enneagrammet beskrivs nio grundpersonlighetstyper med många undertyper. Varje typ har sin djupa begåvning och sina utmaningar.

Enneagrammet beskriver hur varje typ blir när den är i och ur kontakt med sin essens (sin själ.)

Varje typ har sin idé om vad den behöver för att vara trygg och ha ett bra liv och just där tappar den lätt bort sig och kommer allt längre bort ifrån det den egentligen längtar efter. Enneagrammet beskriver hur varje typ kan arbeta med att bli alltmer fri att vara allt som den är och leva sin potential.

Kontakt med det vi djupast längtar efter

Arbetet med enneagrammet handlar inte om att sätta någon i ett fack och säga hur den är. Tvärtom. Det handlar om att få syn på sina mönster och tolkningar om hur världen fungerar och bli så fri som möjligt i relation till dem. Det handlar om att föra oss allt mer i kontakt med vårt sanna jag och det vi djupast längtar efter. För många är det här ett sätt att hitta andligheten i sig på ett väldigt naturligt sätt.

Här kan du läsa mer om de olika typerna.

Med värme,

Evalotta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.