Hoppa till innehåll

Self compassion – grundkurs baserad på NVC

Händer det att du är hård och dömande mot dig själv? Då är du i gott sällskap, för det är något många av oss tar till för att känna oss trygga. Vi har lärt oss att anpassa vårt beteende till vad andra kan ta emot, tycka om och spegla som värdefullt. Vi är självkritiska i bästa välmening för att säkra viktiga behov som trygghet, acceptans och tillhörighet.

Det här gör att vi tappar kontakten med vårt genuina jag. Vi blir tomma, trötta, låga, irriterade eller vilsna. Det blir svårt för oss att slappna av och känna oss levande.

En viktig nyckel till att kunna känna sig levande, kreativ och i kontakt med sig själv är self compassion; att skapa en empatisk, varm och förstående relation till sig själv.

Den förmågan har vi inom oss, men vi kan behöva hjälp med verktyg på vägen för att lära om. Den här kursen ger dig konkreta nycklar som hjälper dig att få syn på när du tappar kontakten och hur du kan göra för att återfå den.

I den här kursen får du lära dig self-compassion, själv-medkänsla, utifrån NVC. Du får verktyg för att ta dig från självkritik och krav till förståelse och kontakt. Du får en djupare medvetenhet om känslor och behov. Du får lära dig att skilja på en grundkänsla och känslor som kommer av tolkningar du gjort. Du får lära dig identifiera behov och vad som skiljer behov från strategier och preferenser.

Den här kunskapen ger dig en mycket bra grund för att ta hand om känslor och tillgodose dina behov. Du får hjälp att själv kunna ge dig den trygghet och empati du behöver för att må bra. När du har den, behöver du inte längre känna dig dömd eller missförstådd. Du får kraftfulla verktyg för att arbeta med känslomässigt utmanande situationer.

Ditt varma, trygga jag finns där med all sin kreativitet och kärlek.

Du kan läsa mer om kursen och anmäla dig här

Välkommen!

Med värme,

Evalotta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.